راهکارهایی جهت بهره‌گیری بهتر از ماه مبارک رمضان و درک شب‌های قدر

حسین غلام پور در یادداشت اختصاصی در پایگاه اطلاع‌رسانی میانا نوشت: حال که از نیمه ماه مبارک رمضان عبور کردیم و در آستانه شب‌های پرفیض قدر هستیم، پیشنهاد‌هایی کاربردی جهت بهره‌گیری بهتر از ماه مبارک رمضان و درک شب‌های قدر به‌صورت تیتروار و اجمالی ذکر می‌شود.

 

محاسبه یک سال گذشته

همان‌طور که ما در ابتدای ورود به سال جدید در کسب‌وکار و امور مالی خود محاسبه دقیق می‌کنیم، با توجه به روایات مربوطه که صراحت دارد ماه مبارک رمضان اول سال معنوی انسانهاست و لذا در آغاز سال جدید معنوی، از ماه رمضان سال گذشته تا ماه رمضان امسال لازم است محاسبه دقیقی در امور خود داشته باشیم.

کم کردن اشتغالات دنیوی

به طور کلی پرداختن به اشتغالات دنیوی دو ماه رمضان کراهت دارد، البته نه اینکه این کارهایمان را تعطیل کنیم، بلکه مقداری کاهش دهیم. انسان در ماه میهمانی خدا باید همه فکر و ذکرش به صاحب خانه باشد

کناره گیری از اهل دنیا

در درجه اول کناره گیری از اهل گناه را شامل می شود و در درجه دوم کناره گیری از اهل دنیاست، زیرا همه هم و غم آنان حرص برای دنیااست و کاری به حلال و حرام آن ندارند و در نتیجه مصاحبت با آنان انسان را از خدا و آخرت دور می کند.

اهتمام بیش از پیش به نمازهای یومیه

در میان عبادات، هیچ عملی برای بنده مقرب تر از نماز نیست، نماز بالاترین عبادت است و هم نردبان قرب بنده تا عالی ترین مراتب است و هم میزان اعمال و اعتقادات او محسوب می شود. لذا توصیه می شود نمازها، اول وقت و به جماعت خوانده شود و اگر مقدور بود نوافل آن نیز به جا آورده شود.

نافله شب

در این شب ها از نماز شب نباید غافل شد، عموم مومنین برای خوردن سحری قبل از اذان صبح بر میخیزنذ و محروم در این ماه عزیز کسی است که علی رغم وجود همه زمینه های انجام نماز شب، با وجود اهتمام فراوانی که برآن شده، از انجام آن محروم بماند.

در میان دستورات ملکوتی، نماز شب نازل منزله فرائض است، همان طوری که اگر مسلمانی نماز واجب خود را ترک کند در واقع از ملت اسلام خارج است. در میان دستورات سلوکی نیز اگر کسی تارک نماز شب باشد، سفر سلوکی وی منقطع است.

امام حسن عسگری می فرمایند: رسیدن به خدا سفری است که جز با مرگ قراردادن بیداری شب و احیای آن درک نمی شود.

رسیدگی به بردران ایمانی

در این ماه همچنین برآوردن حوایج مومنین از بالاترین عبادات محسوب می شود.

زیارت اهل قبور

رفتن به زیارت اهل قبور از چند جهت خاصیت دارد؛ اولاً یاد مرگ و بی ارزشی دنیا را در انسان زنده و تعلقات را کم می کند و دوم اینکه به دیدار رفتگان خود می رود وبا فاتحه و دعا برای آنان طلب مغرفت می کند.

مرحوم علامه طباطبایی می فرمود که در ایام ماه مبارک رمضان باید هر روز به زیارت اهل قبور رفت و اگر به تنهایی بروید بهتر است و همچنین قبرستان های مخروبه و خلوت بهتر است.

قرائت منظم قرآن

انس با قرآن نگین زندگی هر مومنی است، زیرا مکالمه مستقیم با پروردگار است، سعی شود این میزان در ماه مبارک رمضان روزانه کمتر از یک جزء نباشد تا بتوان به یک ختم کامل نائل آمد.

ولی اصل در تلاوت حضور قلب است، لذا زمان و مکان تلاوت باید طوری تنظیم کرد که بیشترین بهره برده شود.

شب زنده داری و دعا و مناجات

همان طور که ماه مبارک رمضان بهار قرآن است، بهار دعا و مناجات با خداوند نیز است. دعاهای این ماه فراوان است، اما در میان ادعیه این ماه به چند دعا عنایت ویژه هست؛ از جمله دعای افتتاح در شب ها، دعای ابوحمزه ثمالی در سحرها و همچنین سفارش شده که در دعا دیگران را برخود مقدم بدانیم که هزاران برابر آن درباره خود فرد مستجاب می شود.

 

انتهای پیام/

همچنین ببینید

تنها سلاح مقابله با موانع نفوذ و فتنه، بصیرت است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، محمد بیرامی با اشاره به حوادث و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *