درنشست مشترک نمایندگان پارلمان انگلیس وهیات پارلمانی ایران تاکید شد؛ نقش محوری ایران در معادلات منطقه ای / نمی خواهیم درگذشته متوقف شویم

به گزارش میانا به نقل از ایرنا، عباسعلی منصوری آرانی رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس در این نشست که در محل پارلمان انگلیس، در فضایی دوستانه اما صریح برگزار شد، با اشاره به تاریخ روابط گذشته دو کشور گفت: سوء تفاهم های گذشته بزرگترین مانع برای توسعه مناسبات آینده دو کشور محسوب می شود و گذشته را نمی توان فراموش کرد یا تاریخ را پاک نمود، اما ما نمی خواهیم درگذشته متوقف شویم.

وی افزود: باید ظرفیت های متقابل را مورد شناسایی قرار داد و نخستین گام در این راستا این است که این واقعیت انکارناپذیر مورد شناسایی قرار گیرد که جمهوری اسلامی ایران در منطقه دارای ظرفیت های فراوانی بوده و نقش محوری در معادلات منطقه ای ایفا می کند که از جمله این ظرفیت ها می توان به مبارزه با تروریسم اشاره کرد.

رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس گفت: حضور موثر ایران در هرگونه سازوکار معطوف به مبارزه با معضلات منطقه ای امری بدیهی و غیرقابل خدشه است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: اصول سیاست خارجی ایران توسعه مناسبات دوستانه بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر می باشد و در این زمینه به جز رژیم صهیونیستی، ایران می تواند با تمام کشورها روابطی برابر و براساس منافع متقابل داشته باشد. هر چند روابط با آمریکا نیز در حال حاضر جزو خطوط قرمز ما می باشد.

نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس در ادامه با اشاره به حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی با همراهی کشورهای غربی که موجب کشته و زخمی شدن هزاران انسان بی گناه گردید، گفت: غرب و آمریکا به بهانه های واهی و دروغین سلاح شیمیایی، به عراق حمله کردند ولی هرگز نتوانستند صحت این ادعای خود را اثبات کنند که این بزرگترین نقض حقوق بشر در تاریخ جدید منطقه بوده است و مرتکبان باید روزی پاسخگوی این اشتباه تاریخی باشند.

منصوری آرانی در بخش دیگری از سخنانش در زمینه حقوق اقلیت های دینی نیز گفت: در ایران اقلیت های دینی برای انجام مراسم مذهبی خود آزادی کامل دارند، در مجلس دارای نماینده هستند.

وی در مورد فعالیت های اجتماعی زنان نیز در جامعه امروز ایران گفت: ۶۵ درصد پذیرش دانشگاه ها در حال حاضر متعلق به زنان و دختران است و جایگاه زنان نسبت به قبل از انقلاب به شدت ارتقا یافته است.

منصوری آرانی در پاسخ به سووالی در مورد مقابله با قاچاق مواد مخدر و اعدام قاچاقچیان مواد مخدر در ایران گفت: ناتوانی دولت انگلیس در استان هلمند افغانستان در جلوگیری از کشت خشخاش و مواد مخدر موجب شد تا ایران با ورود حجم زیادی از مواد مخدر و عاملان آن مواجه شود و وارد مبارزه نفس گیر با قاچاقچیان شود و ۸۵ درصد از اعدام ها بر اساس احکام قضایی مربوط به قاچاق مواد مخدر است که ناشی از عدم مسوولیت دولت انگلیس است.

حمیدرضا عزیزی فارسانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه براساس فرمایشات مقام معظم رهبری روابط ایران با کشورهای جهان برپایه سه اصل عزت، حکمت و مصلحت باید باشد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با تمام کشورها به جز رژیم صهیونیستی آماده برخورداری از روابطی نزدیک می باشد.

وی در همین حال تصریح کرد: نگاه کنونی غرب و انگلیس به ایران باید با نگاه آنها در قبل از انقلاب اسلامی متفاوت باشد و امروز رهبران و مردم ایران حاضر به پذیرش روابط با غرب و انگلیس براساس محاسبات دوره رژیم سابق نیستند.

عزیزی فارسانی همچنین با اشاره به اقدامات غرب در گذشته و حمایت از دیکتاتور سابق عراق در جنگ تحمیلی علیه ایران گفت: مردم ایران این واقعیت را هرگز نمی توانند فراموش کنند اما در عین حال ما خواهان مناسباتی نزدیک و مبتنی بر احترام و منافع متقابل هستیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحریم های ظالمانه آمریکا و غرب علیه ایران گفت: آیا تحریم دارویی علیه بیماران سرطانی در ایران و تحریم قطعات هواپیمای مسافربری، نقض حقوق بشر نیست؟

عزیزی فارسانی نماینده مردم اردل، کیار، فارسان و کوهرنگ همچنین افزود: باید به قوانین و مقررات هر کشوری احترام گذاشت اما شاهد بوده ایم که غرب با بهانه حقوق بشر و اتخاذ سیاست یک بام و دو هوا به دنبال اجرای سیاست های مدنظر خود می باشد.

حجت الله درویش پورعضو کمیسیون آموزش و تحقیقات، در مجلس شورای اسلامی نیز دراین دیدار گفت: انتظار ما از غرب این است که واقعیات ایران جدید را درک کند و به قدرت و اعتبار ایران در منطقه و جهان احترام بگذارد.

نماینده مردم ایذه و باغملک در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: دولت انگلیس باید برخی از رفتارهای خصمانه علیه ما را که به دنبال همراهی با سیاست های آمریکا صورت می گیرد کنار بگذارد و حساب خود را از این کشور جدا کند تا به تدریج زمینه اعتماد روابط ایجاد گردد.

عباس قائید رحمت عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانی در این نشست، با اشاره به تاریخ پرفراز و نشیب روابط ایران و انگلیس گفت: مردم ایران براساس روابط گذشته برای مناسبات آینده خود تصمیم می گیرند اما ما می توانیم گذشته را اصلاح کنیم و این روابط را براساس منافع مشترک و با توجه به واقعیات تاریخی پیگیری کنیم.

وی گفت: ملت ایران به دنبال استیفای حقوق خود در تمام زمینه ها از جمله برخورداری از انرژی صلح آمیز هسته ای است.

عباس قائید رحمت نماینده درود و ازنا همچنین گفت: آیا کشورهای که دارای کلاهک هسته ای هستند و سلاح هسته ای تولید می کنند و از آن استفاده می کنند می توانند مدعی حقوق بشر و ایجاد جهانی عاری از سلاح هسته ای باشند.

در این نشست، شکرخدا موسوی عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ایران در همه ادوار در منطقه نقش محوری داشته و در استقرار امنیت در منطقه اقدامات مهم و سازنده ای انجام داده است.

موسوی در ادامه گفت: قبل از آنکه آمریکا با طالبان، القاعده و داعش وارد مبارزه شود، جمهوری اسلامی ایران با این گروه ها جنگید و هزینه های مادی و انسانی بسیاری را متحمل شد و در واقع هزینه امنیت خاورمیانه را ما پرداختیم اما متاسفانه قدرت های غربی به جایگاه ایران احترام نگذاشتند و با طرح پاره ای موارد بی اساس و موهوم موجبات بی اعتمادی ملت ایران را فراهم ساختند.

شکرخدا موسوی نماینده مردم اهواز، باوی، کارون و حمیدیه تاکید کرد: در عین حال باید از فرصت کنونی برای بهبود مناسبات استفاده کرد.

در این نشست ، نمایندگان دو مجلس اعیان و عوام انگلیس نیز ضمن با اهمیت توصیف نمودن سفر هیات ایرانی در مقطع کنونی به انگلیس به اراده کشور متبوع خود برای توسعه ی مناسبات نزدیک با ایران در همه زمینه ها تاکید کردند.

جک استراو رییس گروه دوستی انگلیس و ایران در جریان این نشست مشترک با هیات پارلمانی ایران گفت: نمایندگان پارلمان انگلیس به شدت مشتاق افزایش تعاملات با تهران، بویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستند.

جک استرا وزیر خارجه پیشین انگلیس که اداره نشست مشترک نمایندگان پارلمان انگلیس و هیات پارلمانی ایران؛ را برعهده داشت گفت: ما سه هدف را در حال حاضر پیگیری می کنیم یکی از آنها پیشبرد روابط دو جانبه است.

رییس گروه دوستی انگلیس و ایران افزود: همکاری در موضوعات منطقه ای و بین المللی و ایجاد زمینه برای همکاری بین مجالس دو کشور از دیگر اهدافی است که در حال پیگیری آن هستیم.

لرد نیکلاس نماینده مجلس اعیان انگلیس نیز در این نشست گفت: ما دوست داریم با ایران همکاری کنیم و با ابتکارات جدید زمینه های گسترش روابط را پیدا کنیم.

وی همچنین افزود: باید بنشینیم و با یکدیگر گفت وگو کنیم و گفت وگوها مطمئنا می تواند در گسترش روابط راهگشا باشد.

یکی از نمایندگان مجلس عوام انگلیس در این ارتباط گفت: ما از گذشته روابط دو کشور اطلاع داریم و آن را انکار نمی کنیم ولی نمی خواهیم در گذشته متوقف شده بمانیم.

وی انجام گفت وگوهای صریح و دوستانه میان دو کشور بویژه گفت وگوهای پارلمانی بین مجالس دو کشور و نمایندگان بین دو ملت را مفید و سازنده خواند.

هیات پارلمانی ایران، شامل عباسعلی منصوری آرانی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلستان، عباس قائد رحمت عضو کمیسیون اجتماعی، حجت الله درویش پورعضو کمیسیون آموزش و تحقیقات، سید شکرخدا موسوی عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و حمید رضا عزیزی فارسانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه گذشته وارد لندن شد.

سفر هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به کشور انگلیس بعد از سفر هیأت پارلمانی انگلستان در سال گذشته به تهران، و دعوت صورت گرفته از هیأت ایرانی برای سفر به لندن صورت می گیرد.

هیات پارلمانی انگلیس متشکل از ۴ نفر از اعضای پارلمان این کشور به ریاست 'جک استراو' رییس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران در پارلمان انگلیس و وزیر خارجه پیشین این کشور، آذرماه سال ۹۲ به دعوت گروه دوستی پارلمانی ایران به تهران سفر کرده بودند.

همچنین ببینید

تنها سلاح مقابله با موانع نفوذ و فتنه، بصیرت است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، محمد بیرامی با اشاره به حوادث و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *