دولت در خصوص اجرای پایاب سد شهریار میانه چه کرد/ روحانی ۴ سال نظاره گر تشنگی بخش کاغذکنان میانه

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی میانا، در طی سالیان گذشته همواره دولتمردان با مشکل کمبود آب شرب و خشکسالی در نقاط مختلف کشور رو بهرو و بنا بر سیاست های کلی در صدد کاهش تبعات آن بوده اند. در این میان شهرستان‌ میانه یکی از قطب‌ های صنعت و کشاورزی در استان آذربایجان شرقی بشمار می رود  که در سال‌های اخیر عوارض جدی تداوم روند خشکسالی و برداشت بی‌رویه از منابع آب را تجربه می‌کند.

 

 

بخش کاغذکنان  با ۷ هزار سال قدمت و تمدن بشری از مهم‌ ترین بخش‌ های تاریخی این شهرستان محسوب می ‌شود، که متاسفانه  دولتمردان تا کنون به تعهدات خود در قبال تامین آب کشاورزی ۱۲ هزار هکتار از اراضی پایاب سد شهریار این منطقه که می توانست تأثیر زیادی در رونق کشاورزی  منطقه داشته باشد، عمل نکرده اند.

 

 

ساکنین بخش کاغذکنان شهرستان میانه سالهای طولانی از نظر تأمین آب مورد نیاز خود دچار مشکلات عدیده ای هستند، به طوری که برای مصرف آب روزانه جهت امور شخصی وغیره در مضیقه و تگنا می باشند.این موضوع در حالی ادامه می یابد که بارها اهالی این روستاها صدای خودرا به مسئولین رسانده اند ولی متأسفانه آبرسانی بصورت عادلانه انجام نگرفته است.

 

 

علی رغم این موضوعات کاهش سطح آب های زیر زمینی و همچنین کاهش نزولات جوی در طی این سال ها در این منطقه نمود بیشتری پیدا کرده است و در مقابل دولت به هیچ کدام از اهداف که از قبل مطرح گشته جامه عمل نپوشانده و راکد باقی ماند.

 

دولت به وعده های خود در خصوص اجرای پایاب سد شهریار عمل کند

در دولت تدبیر و امید و مصادف با سفر رئیس جمهور  کشور جناب دکتر روحانی به استان آذربایجان شرقی مردم و مسئولین بار دیگر بر خواسته همگانی مردم در مورد اجرای پایاب سد شهریار و  ادامه این طرح تاکید کردند.

 

اما بازهم با قرار گرفتن در فصل گرما و فصل کاشت و برداشت محصولات کشاورزی مشاهده می شود که عملا اقدام موثری در جهت حل این مشکل برداشته نشده است و در برخی از روستاها این بخش مردم علاوه بر کمبود آب کشاورزی با مشکل نبود آب شرب نیز مواجه هستند.

 

 

مردم بخش کاغذکنان با امضای طوماری و ارسال آن به رئیس جمهور خواستار پمپاژ آب از سد شهریار میانه شدند. این طومار که به امضای اهالی کاغذکنان و مهر شوراهای بیش از ۵۰ روستا رسیده است تحویل دفتر رئیس جمهوری شد. رونوشت این طومار نیز جهت پیگیری به بخشداری کاغذکنان، فرمانداری شهرستان میانه،استانداری آذربایجان شرقی، وزارت نیرو، سازمان آب منطقه ای آذربایجان شرقی و نمایندگان شهرستان میانه در مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.

 

 

تجربه نشان داده که سایه خشکسالی هر چند سال یکبار و به صورت دوره ای بر سر ایران خواهد آمد به الطبع بخش کاغذکنان هم از جمله مناطقی در ایران هست که از این بلای طبیعی مستثنی نیست و حتی شرایطی به مراتب بدتر از مناطق دیگر دارد.

 

 

در بخش کاغذکنان به دلیل واقع شدن در ارتفاع بلند از سطح دریا امکان حفر چاه عمیق وجود ندارد و آب مورد استفاده مردم از آبهای سطحی و چشمه ها می باشد که آن هم با اندکی کاهش در میزان نزولات آسمانی دچار کم آبی و خشکسالی می شود.

 

 

 برای رفع معضل کم آب راهکارهای مختلفی بستگی به شرایط جغرافیایی و اقلیم منطقه وجود دارد، که احداث سد از جمله آنهاست. به برکت پیروزی انقلاب اسلامی ایران در چند سال گذشته شاهد ساخت و بهره برداری تعداد زیادی سد در مناطق مختلف ایران بودیم که بخش کاغذکنان هم به دلیل واقع شدن در مسیر رودخانه قزل اوزن از این حیث بی نصیب نبود.

 

 

در سال ۱۳۵۱ طرحی در مجلس شورا و سنا تصویب شد که به موجب آن با ساخت سد در خاک کاغذکنان علاوه بر تأمین نیازهای آبی ۲۰۰۰۰۰ هکتار از شالیزارهای شمال کشور ۲۰۰۰۰ هکتار هم از زمینهای تشنه کاغذکنان را تحت آبیاری قرار دهد. متأسفانه در سالهای گذشته با بی توجی مسئولین شهرستان و نماینده گان شهرستان میانه در مجلس شورای اسلامی طرح آبدهی به بخش کاغذکنان از اهداف این سد که از آن به عنوان طرح ملی مطرح می شود حذف شده است.

 

 

دولت به وعده های خود در خصوص اجرای پایاب سد شهریار عمل کند

در چند ماه گذشته با تلاش مسئولین و نمایندگان شهر اردبیل در مجلس شورای اسلامی وزارت نیرو با برداشت ۲۸۵ میلیون متر مکعب آب از رودخانه قزل اوزن به شهر و دشت اردبیل موافقت کرده است. همچنین استاندار اردبیل در پی اعتراض مردم شهرستان خلخال و کوثر در پی نادیده گرفتن سهم آنها از برداشت آب از رودخانه قزل اوزن گفته است که خواستار برداشت ۵۵۰ میلیون متر مکعب و تحت پوشش دادن شهرستان خلخال و کوثر هستیم سوال اینجاست که آیا این حق مردم بخش کاغذکنان هست که از آب رودخانه قزل اوزن که دورتادور این منطقه را احاطه کرده است استفاده کنند یا استان سرسبز گیلان !

 

 

آیا این حق مردم کاغذکنان هست که سالهاست با مشکل کم آبی مواجه هستن از آب سدی استفاده کنند که در خاک خودشان ساخته می شود یا استان اردبیل که چندین سد در آنجا وجود دارد. همه ما این ضرب المثل را می دانیم که چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.

 

 

اکنون ۱۰۰۰۰ نفر در ۷۸ روستای بخش کاغذکنان میانه ساکن هستند که از این تعداد ۴۸ روستا بالای ۲۰ خانوار و تعداد ۳۰ روستا نیز زیر ۲۰ خانوار جمعیت دارند.

 

 

لازم به ذکر است زمانی که طرح ساخت سد شهریار میانه به تصویب رسیده بود قرار  بوده که به ۲۰ هزار هکتار از زمینهای کاغذکنان آب پمپاژ شود ولی با پیگیری نکردن مسئولین و مردم منطقه این طرح منتفی شده است.

 

 

 انتظار میرفت مسئولین و دولتمردان تدبیر و امید در طی این ۴ سال در جهت احقاق حق مردم بخش کاغذکنان که سالها هست با مشکل خشکسالی دست به گریبان هستند، گامی مثبت و عملی برداشته و مشکلات بوجود آمده را مرتفع نمایند.

 

 

انتهای پیام/م

همچنین ببینید

تنها سلاح مقابله با موانع نفوذ و فتنه، بصیرت است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، محمد بیرامی با اشاره به حوادث و …

یک نظر

  1. با سلام تشکر از میانا

    حرف دل مردم کاغذکنان زدید .
    اب شرب نداریم ،اب مارا بخاطر شیب کوهستانی سرازیر قزل اوزن بخاطر ارتفاع کمش میشود انوقت حقابه اش را اردبیل میخواهد ببرد که یک قطره از اب انرا تامین نمیکند .این اب قزل اوزن حق ابه کشاورزی کاغذکنان و حقابه صنعتی میانه برای پتروشیمی و نیروگاه هست که حداقل چند هزار جوان بیکار اشتغال بدهد نه اینکه با اب ما پتروشیمی فولاد اردبیل بزنند .پذیرفتن حقابه اردبیل یعنی ممنوعیت استفاده پایین دست .

    روستای حاصلخیز ممان نابود کردند.بزرگراه سرچم میانه بهمین علت متوقف شد چون زیر اب میرفت . نگاه دولت ۴ درصدی فقط به مناطق مرفه هست مثل اردبیل که کشت انبوه سیب زمینی دارند ،نه مناطق مستضعف مثل کاغذکنان ،میانه که بیکارهستند.

    نمونه تفاوت هارا ببینید همشهری های ما در روستای قوشه بلاغ کاغذکنان پنج سال هست فقط بخاطر عدم لوله گذاری اب شرب ندارند .جالب روستاهای اهل سنت خلخال اب شرب لوله کشی دارند .نوع نگاه مسئولان ببینید .
    حال برای عوامفریبی جالب نزدیک انتخابات ریاست جمهوری امدند ۳۶ شاخه لوله اب ریختند رفتند که ۳۰۰ متر نمیشود .
    درحالیکه فقط ۶ کیلومتر لوله این روستا نیازدارد .حال مردم انجا منتظر حفاری و لوله گذاری اب شرب هستند .مردم ساده نیستند که با دیدن ۳۰۰ متر لوله باور کنند .
    متاسفانه عوامفریبی میکنند .امیدواریم حقابه کشاورزی کاغذکنان و اب شرب روستاهای ان تامین شود
    مسئولان هم بدانند مردم رشد فکری سیاسی کردند با وجود اینترنت تلگرام بواقعیات اگاه هستند دیگر دوران لاپوشانی و عوامفریبی گذشت

    ما منتظر اقدام عمل هستیم . چقدر گفتیم زیر گذر اقکند درست کنید تصادفات شاخ به شاخ تلفات شدیدی زده و یا زیر گذر کاغذکنان به میانه از جاده سرچم اردبیل اسفالت کنید .جالب نزدیک انتخابات امدند زیر سازی میکنند .

    ایا مسئولان فقط موقع انتخابات یاد مردم میفتند ؟ ایا طی ۴ سال این مردم مشکل ندارند کاشکه انتخابات در ایران هر یک سال بود شاید بیاد محرومان می افتادند.

    شکم سیر چه خبر از دل گرسنه فقرا دارد .
    نمونه وام مسکن زمان احمدی نژاد بدون ضامن میدادند .جالب در دولت تدبیر دو ضامن کارمند میخواهند روستایی بدبخت اگر فامیل کارمند داشت که مستضعف نبود.
    امیدواریم نوع نگاه مسئولان عوض شود درد مردم جامعه شان بشنوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *