کتاب اسامی محلی گیاهان آذربایجان توسط یک شهروند میانه ای تالیف و منتشر شد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میانا، دکتر سلیمان جمشیدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: این کتاب مشتمل بر ۷ قسمت با موضوعات گیاهان زراعی، سبزیجات و صیفی جات، گیاهان دارویی، گیاهان مرتعی، علف های هرز، دختان و درختچه ها و گیاهان زینتی هست.

 

وی یکی از مهم ترین نیازهای بشر و البته تمامی جانوران و وابستگی آنها به شاخه مهم و بزرگ عالم زیستی را گیاهان عنوان کرد و افزود: نامگذاری های محلی گیاهان به منظور سهولت معرفی گیاهان انجام شده و در برقراری ارتباط بین خرده فرهنگ ها موثر است. اسامی محلی مورد استفاده برای گیاهان، ریشه در فرهنگ مردم داشته و جزو فرهنگ عامه هر منطقه محسوب می شود.

 

عضو هیات علمی واحد میانه ادامه داد: کار جمع آوری اسامی محلی گیاهان آذربایجان  از ۱۰ سال پیش آغاز شده بود که از طریق ملاقات با مردم بومی، مشورت با اهالی دانش، استفاده از تجربیات شخصی، مراجعه به مقالات و سایت های تخصص میسر شد.

 

وی خاطر نشان کرد: این کتاب در ۱۰۰ صفحه با قطع خشتی تهیه و بالغ بر ۱۴۰۰ نام ترکی برای بیش از ۴۰۰ گیاه آذربایجان را شامل می شود. تقسیم بندی نظام دار موجود در کتاب علاوه بر سهولت برای دستیابی به اسامی درج شده، مخاطبان را با کاربردهای عمومی گیاهان مذکور آشنا می کند.

 

جمشیدی تصریح کرد: در این کتاب علاوه بر اسامی ترکی و تلفظ آنها با رسم الخط ترکی آذربایجانی، معادل فارسی، انگلیسی و علمی آنها به زبان لاتین آورده شده است. ‎ همچنین در این کتاب نمایه سازی اسامی ترکی، فارسی و نام های علمی گیاهان انجام شده و این کار جستجو و دسترسی به این اسامی در کتاب را آسان نموده است.

 

او اضافه کرد: این کار، شبهات و سوالات همیشگی مخاطبان را برطرف سازد. مطالعه آن به کلیه علاقمندان و دانشجویان و اساتید حیطه گیاه شناسی و مردم محلی توصیه می گردد.

 

وی با بیان اینکه ریخت شناسی، طرز نگرش، اعتقادات و شیوه استفاده مردم از گیاهان سبب نامگذاری آنها با نامی واحد یا اسامی مختلف شده است گفت: این نامگذاری ها در بسیاری از موارد هوشمندانه، خلاقانه بوده و در مواردی برای گونه های مشابه و نزدیک به هم، نام هایی انتخاب شده که تشخیص آنها از همدیگر نیاز به تخصص گیاه شناسی دارد.

 

عضو هیأت علمی واحد میانه اضافه کرد: این کتاب در ۱۰۰ صفحه توسط انتشارات نوروزی گرگان برای استفاده علاقه مندان به چاپ رسیده است.

 

انتهای پیام/

همچنین ببینید

تنها سلاح مقابله با موانع نفوذ و فتنه، بصیرت است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، محمد بیرامی با اشاره به حوادث و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *