تهدید تبعات زیست محیطی دریاچه ارومیه برای کشورهای همسایه/ دریاچه ارومیه در صورت عدم احیا ۴ استان را به سمت خشکسالی می‌برد

به گزارش میانا به نقل از فارس، محمدرضا پورمحمدی صبح امروز در کنفرانس بین المللی پیامدهای جغرافیایی و زیست محیطی وضعیت دریاچه ارومیه اظهار داشت: دانشگاه تبریز ۶۵۰ رشته و مقطع، بیش از ۱۰ هزار دانشجوی تکمیلی و ۸۰۰ هیئت علمی و ۲۰۰ آزمایشگاه تحقیقاتی مناسب دارد و با وجود قطب‌های علمی و آزمایشگاه مرکزی وظیفه خود را برای احیای دریاچه بیش از همه می‌دانیم.

وی با بیان اینکه از رشته‌های فنی مهندسی گرفته تا علوم پایه در این ارتباط می‌تواند نقش داشته باشد، افزود: باید تریبونی داشته باشیم که دریاچه ارومیه بحث و گفتمان غالب مباحث زیست محیطی و توسعه‌ای باشد؛ دریاچه را نگاه‌های ناامیدانه ما خشکاند.

پورمحمدی اذعان داشت: در طبیعت قانون جاذبه وجود دارد که به خواست ما ریفلکس می‌دهد و اگر ما باور کنیم که دریاچه خشک می‌شود، خشک خواهد شد اما اگر با تمام وجود برای احیای آن تلاش کرده و به احیای آن ایمان داشته باشیم قطعا احیا خواهد شد.

این مسؤول با اشاره به این که برخی افراد مدام این سئوال را مطرح می‌کنند که ستاد احیای دریاچه چرا در دانشگاه شریف مستقر بوده و در دانشگاه تبریز یا ارومیه مستقر نیست، افزود: احیای دریاچه ارومیه یک نهضت ملی است و تا زمانی که دکتر کلانتری در این عرصه فعالیت می‌کنند به مدیریت ایشان اطمینان داریم.

رئیس دانشگاه تبریز در عین حال خاطرنشان کرد: نگران هستیم این بیمار ما که رو به قبله شده اگر احیا نشود سه تا چهار استان دچار خشکسالی می‌شود و تبعات زیست محیطی آن کشورهای همسایه را نیز تهدید خواهد کرد.

پورمحمدی اذعان داشت: ریزگردهایی که از کشورهای همسایه می‌آیند گرد و خاک هستند و این موضوع همه ما را آزار می‌دهد حال تصور کنید دریاچه خشک شود و با ریزگردهای نمکی دریاچه و بیماری‌های هولناک ناشی از آن مواجه شویم.

این مسئول با بیان اینکه در گذشته منابع مالی مدیریت می‌شد امروز به این روز نمی‌افتادیم، افزود: مشکلات تورم؛ مسائل زیست محیطی ناشی از بی‌تدبیری‌های گذشته است، دریاچه ارومیه را خدا نخشکاند ما و بی‌تدبیری‌های ما خشکاند.

وی یادآور شد: همه باید کمک حال هم باشیم تا اراده مسئولان هم در راستای این مطالبه به حق مردم تقویت شده و با احیای دریاچه ارومیه جلوی تبعات هولناک ناشی از مرگ دریاچه گرفته شود.

عیسی کلانتری دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در روزهای گذشته اعلام کرد: متاسفانه اکنون که به مرحله احیای دریاچه رسیده‌ایم سازمان برنامه و بودجه در عمل به تعهداتش موفق نبوده است.

کلانتری با بیان اینکه امروز عملیات احیای دریاچه به لحاظ مالی متوقف شده است، اظهار داشت: وظیفه ستاد احیای دریاچه ارومیه نشان دادن مسیر احیای دریاچه است و باید دولت اهتمام جدی در این خصوص داشته باشد چرا که در این خصوص کمبودها را به اطلاع رئیس جمهور رسانده‌ایم.

اهمیت موضوع احیای دریاچه ارومیه در سال‌های گذشته برای مردم آذربایجان و حتی مردم ایران تا آنجا پیش رفت که آقای حسن روحانی در سفر پیش از برگزاری انتخابات به ارومیه در جمع مردم آذربایجان با بیان این‌که نخواهیم گذاشت دریاچه ارومیه خشک شود، گفت: "من به شما قول می‌دهم که اگر بار مسئولیت اجرایی کشور را بر دوش من قرار دادید، در اولین روز دولت، حل مشکل دریاچه ارومیه در دستور کار قرار خواهد گرفت."

حسن روحانی در جمع هواداران خود در ورزشگاه شهید آهن‌دوست ارومیه در جواب فریاد هواداران خود مبنی بر اینکه دریاچه ارومیه احیا باید شود، اظهار کرد: "در مرکز مطالعات استراتژیک مدت‌هاست کارگروه ویژه‌ای برای حل مشکل دریاچه ارومیه تشکیل شده و اولین بررسی‌ها به ما می‌گوید اگر خدای ناکرده دریاچه ارومیه خشک شود، زیست ۱۴ میلیون نفر در معرض خطر قرار خواهد گرفت و آن‌ وقت ریزگردهای نمک تمام زمین‌های کشاورزی کشور را نابود خواهد کرد."

روحانی آن روز به مردم ارومیه قول داد که در اولین روز کاری دولت جدید حل مشکل دریاچه ارومیه را در دستور کار قرار دهد و تاکید کرد که من به شما قول می‌دهم در دولت تدبیر و امید، احیای دریاچه ارومیه جزء اولین برنامه‌هایمان باشد.

روز یکشنبه ۲۷ مرداد ماه سال ۹۲ نخستین جلسه هیئت دولت دولت تدبیر و امید برگزار شد و رئیس جمهور در نخستین روز به وعده داده شده در شعارهای انتخاباتی خود جامه عمل پوشاند. در این جلسه که بیش از سه ساعت طول کشید، بعد از اظهارات روحانی و قرائت منشور اخلاقی دولت، تصمیمات و مصوبات مهمی اتخاذ شد که از جمله آنها برای بهبود وضعیت معیشت مردم و نجات دریاچه ارومیه است.

در این جلسه، هیئت دولت مصوب کرد که کارگروه نجات دریاچه ارومیه با مسئولیت وزیر نیرو و عضویت وزرای جهاد کشاورزی، کشور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و نماینده معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ایجاد شود.

همچنین ببینید

تنها سلاح مقابله با موانع نفوذ و فتنه، بصیرت است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، محمد بیرامی با اشاره به حوادث و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *