تدبیر آبکی دولت تدبیر و امید در مقابل مشکلات شهرستان میانه

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میانا، شاید حامیان و هواداران دولت نیز بعد از انتخاب حسن روحانی توسط مردم به عنوان رئیس جهمور اسلامی ایران وتکیه بر شعار " تدبیر و امید " انتظار چنین عملکردی از دولت را نداشتند به گونه ای که بسیاری از وعده های این دولت برای حل مشکلات کشور تا کنون ناکام و در حد حرف و شعار باقی مانده است.

جدا از مشکلات و رکورد شدید اقتصادی ملموس در زندگی و معیشت مردم به همراه تورم و رکود در چرخه تولید داخلی که کشور شدیداً درگیر آن بوده با رجوع به شبکه های اجتماعی و بدنه مردم به راحتی می توان دریافت که استقبال عمومی از سفرهای حسن روحانی در تمام استان ها به نسبت روسای جمهور قبل، اقبال کمتری داشته است.

در این میان فهرستی از مشکلات شهرستان میانه باعث می شود تا زنگ خطر جدی برای دولت مردان به صدا در آید.

آقای رئیس جمهور مشکلات شهرستان میانه را دریابید/ به پیشواز شما نخواهم آمد!


آقای رئیس جمهور، شهرستان میانه با مشکلات فراوانی از جمله بیکاری دست و پنجه نرم می کند، طبق آخرین گزارش از بیکاری جمعیت ۱۶۴ هزار و ۹۳ نفری استان آذربایجان شرقی، مقام اول توسط شهرستان میانه با ۱۳٫۴۴ درصد این زنگ خطر را به صدا درآورد که وضعیت بیکاری در شهرستان به حد بحران رسیده است.


بدون شک کم توجهی دولت تدیبر و امید در برخی حوزه ها آینده ای تاریک تر از وضع موجود را برای شهرستان رقم خواهد زد، در این بین عمده ترین مشکلات شهرستان بدین شرح می باشد:


ایجاد اشتغال پایدار و رسیدگی به مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی 
تکمیل روند ساخت و آب گیری سدهای بزرگ و همچنین اجرای طرح پایاب سدهای شهرستان میانه
تکمیل راه آهن میانه – تبریز
پروژه تامین آب شرب میانه از سد گرمی چای
رسیدگی به اماکن تاریخی و ایجاد مناطق گردشگری
تکمیل راه آهن میانه – اردبیل
ارتقای بخش ترکمنجای به فرمانداری 
وضعیت نامطلوب جاده میانه -تبریز و محورهای مواصلاتی پر خطر شهرستان

رسیدگی به مشکلات ازدواج و بالا رفتن آمار طلاق در شهرستان میانه نسبت به سال های گذشته را نیز می توان در سایه نبود مدیریت صحیح در حوزه های ذکر شده دانست، همینطور در اوایل سال ۹۳ بود که سند تدوین شده در جلسه نشست مشترک شورای برنامه ریزی و توسعه استان و کمیته برنامه ریزی شهرستان، که با حضور استاندارآذربایجان شرقی، معاونین، مشاوران و مدیران کل استان و اعضای شورای اداری شهرستان، امام جمعه میانه و نمایندگان مردم شهرستان برگزار شد با ۱۸ رای موافق از سوی مدیران کل استانی به تصویب رسید.

از اواخر سال گذشته نیز با دستور استاندار آذربایجان شرقی، عملیات اجرایی سند تدبیر توسعه این استان آغاز شد و فرمانداران و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان به عنوان مسوول مستقیم اجرای این سند ماموریت یافتند. 

این سند که به گفته مسئولان امر به عنوان مبنای برنامه ششم توسعه تعیین شده است، قرار است تا الگویی برای سایر استان ها و مبنای برنامه ریزی منطقه ای در برنامه های توسعه کشور باشد.

در حالی که  کاهش اتکا به منابع دولتی و استفاده بیشتر از توان بخش خصوصی و مشارکت مردم از رویکردهای سند تدبیر و توسعه عنوان شده است، بایستی دید این سند تا چه میزان در راستای محرومیت زدایی و توسعه و کاهش نرخ بیکاری در شهرستان میانه موفق خواهد بود.

 این سند با مطالعات و بررسی های لازم از پتانسیل ها، ظرفیت ها و امکانات شهرستان در چهار محور به شرح ذیل  تدوین شده است:

 استخراج و فرآوری مواد معدنی، صنعت و ایجاد صنایع پایین دست 

 توسعه گردشگری و میراث فرهنگی 

توسعه کشاورزی دانش بنیان و تکمیل زنجیره تولید 

 تاسیس منطقه ویژه اقتصادی میانه با تمامی مزایای منطقه آزاد ارس

سفر روحانی شهرستان میانه

با مشخص شدن محورهای توسعه این سند در شهرستان میانه بدون شک باید در آینده نه چندان دور شاهد تغییر و تحولات در حوزه های مدون شده باشیم. با این حال نباید فراموش کرد که مواردی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت از جمله مواردی است در زمره وعده های مسئولین اجرایی شهرستان و استان قرار گرفته که میزان موفقیت و پیشرفت قابل ملاحضه در هر یک از آنها در سال جاری مورد توجه مردم و رسانه ها قرار خواهد گرفت.

۱- اجرای  شبکه پایاب سد آیدوغموش با ۱۵هزارهکتار

۲-تکمیل پروژه آب  آبرسانی میانه از سد گرمی چای

۳- احداث نیروگاه بادی آق کند با ۲۵ مگاوات

۴-مدیریت زنجیره تولیدات کشاورزی با ۱۵هزار تن

۵-توسعه کشت زعفران، پسته و گیاهان دارویی وزینتی

۶-فرآوری معدن مولیبدن و طرح های پایین دست،  استخراج و فرآوری معدن پرلیت و اکتشاف معادن شهرستان

۸-اجرای واحدهای فولاد آلیاژی و ورق های فولادی، تولید پیچ و مهره 

۹-احداث دهکده گردشگری سلامت، صنایع دستی و تراش سنگ های قیمتی

۱۰-مدیریت زیست محیطی منطقه حفاظت شده کاغذکنان در۵۱ هزارهکتار

۱۱-محور گردشگری پل دختر و کاروانسرای جمال آباد

۱۲- تکمیل محور گردشگری کندوان

۱۳- ایجاد سایت گردشگری دریاچه سد آیدوغموش در۲۰ هکتار،

۱۴- محور تاریخی ترکمانچای،

۱۵-ایجاد سایت گردشگری سد شهریار در یکصد هکتار

۱۶-احداث پارک مینیاتوری بزرگ آذربایجان در دروازه آذربایجان با ۱۰ هکتار مساحت 

۱۷-تاسیس منطقه ویژه اقتصادی میانه

هرچند نمی توان با وجود مشکلات فراوان پیش روی شهرستان میانه این سند را راهکار کلی و عملی برای از میان برداشتن همه آنها برشمرد، ولی در صورت محقق شدن برخی از موارد گنجانده شده در بندهای مورد اشاره در این سند و اجرای دقیق، صحیح و اصولی آن  می توان انتظار داشت تا بار مشکلات شهرستان اندکی کاسته شود.

سفر روحانی شهرستان میانه
این سند که به گفته مسئولین تدوین آن بر پایه خرد جمعی مسئولین و تمام صاحب‌نظران و متخصصان امر، هشت ماه بطول  انجامیده،قرار است تا در راستای بهبود شرایط فعلی تاثیر گذار باشد. 

به گفته استاندار آذربایجان شرقی در سه سال باقی مانده از فعالیت دوره اول دولت تدبیر و امید باید سعی کنیم بند بند این سند را اجرا کنیم و فرمانداران تمامی شهرستان ها موظف هستند که انجام امور روتین و روزانه حوزه خود را به معاونین خود واگذار کرده و در کوتاه ترین زمان ممکن، عملیات اجرایی سند تدبیر و توسعه شهرستان ها را انجام دهند.


همه باید بدانند که حل مشکلات کشور هدفی است که مردم به خاطر آن دولتمردان را به این جایگاه، مقام، پست و منصب رساندند تا اساساً این کارها را انجام دهند، یعنی وظیفه دیگری ندارند اما متأسفانه واقعیت‌ها چیز دیگری می‌گوید و این مشکلات اموری نیست که آقای روحانی بتواند با سخنرانی آنها را حل کند یا دستور دهد تا مشکلات برطرف شوند.

در نهایت باید گفت سفر استانی هیات دولت سفری پرخیر و برکت برای استان باشد و مردم شاهد دستاوردهای این سفر در روزها و سال های آینده باشند.

 

 

انتهای پیام/

 

 

همچنین ببینید

تنها سلاح مقابله با موانع نفوذ و فتنه، بصیرت است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، محمد بیرامی با اشاره به حوادث و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *